Click on the video symbol above and hear first-hand from winemaker Rainer Zimmermann about the terroir and the Valais vineyards on which the grapes for this fine Marc from the Johanneli Fi wine cellar grow and how it is produced. Enjoy!
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Strictly limited edition of 200 bottles per year. Pomace brandy from Savagnin Blanc grapes, aged in barrique barrels. The residual sugar from the raisined and pressed berry skins is fermented into alcohol, then pressed and distilled in grandfather's copper kettle. Aromatic bouquet, fresh, fruity, amber-colored and with subtle vanilla and honey aromas.
Jännulüter, Marc, 42% Vol.
Description of the distillate
- Storage: Closed bottle: With upright storage in the dark and an ambient temperature of 15 to 25 Celsius as well as a relative humidity of 50% to 85% very long shelf life. Opened bottle: Store in a cool place and protect from the influence of light.
- Drinking pleasure: Enjoy at room temperature or chilled as a digestif.
- Alcohol Percentage by volume: 32%.
Vinifikation
Aus getrockneten, rosinierten Trauben wird der Wein gewonnen. Die Überreste nach dem Pressen, auch Trester genannt, enthalten noch einen überdurchschnittlich hohen Zuckeranteil. Dieser wird vergärt und daraus dann das Endprodukt, der Marc, gebrannt. Anschliessend reift das Destillat während mindestens einem Jahr in Holzfässern zu seiner vollendeten Güte heran.
Ausschanktemperatur & Alkoholgehalt
- Zimmertemperatur
- 40% vol.
Lagerung
- In der geschlossenen Flasche bei aufrechter Lagerung im Dunkeln und einer Umgebungstemperatur von 15 bis 25 Celsius sowie einer relativen Luftfeuchtigkeit von 50% bis 85% sehr lange haltbar.
- Die geöffnete Flasche sollte kühl und vor Lichteinfluss geschützt gelagert werden.
Rebsorten
- 100% Savagnin Blanc
Auflage
- Streng limitierte Auflage von 1'000 Flaschen jährlich.